Ali je vaš otrok pripravljen na prihodnost?

Programiranje je izjemno. Kot smo že nekajkrat omenili, otrokom daje prav tiste spretnosti, ki jih potrebuje, da bo lahko živel svetlo prihodnost. Živimo v digitalnem, tehnološkem svetu, kjer se poznavanje delovanja posamičnih tehnologij ceni in postaja nujno znanje.

Digital School

Ravno zaradi tega smo na Digital School ponosni, ker ponujamo drugačne, zanimive, prihodnosti prijazne tečaje, s katerimi otrokom predajamo digitalne spretnosti, ki bodo v prihodnjih letih še kako pomembne.

Samo pomislite, kako pomembno je bilo, da ste se naučili pisati, znali poštevanko ali učili zgodovino. V enak koš spada programiranje za otroke oz. STEM gibanje, ki se je najbolj razvilo v Združenih državah Amerike.

Kako pripraviti svojega otroka na izzive prihodnosti? Katere so tiste kompetence, ki jih bo moral obvladati, da bo uspešen?

Razvijanje aplikacij

Naši otroci veliko časa preživijo s pametnimi telefoni v rokah. Zakaj jim ne bi pomagali, da bi se hkrati učili razvijati aplikacije, ki si jih želijo, in ustvarjati igre, ki jih želijo igrati? Na ta način bo čas, ki ga preživijo za ekrani, efektiven in uporaben tako za mlade kot za starejše, saj si bodo tako začrtali uspešno prihodnost.

Digital School

Robotika kot interdisciplinarno učenje

V svetu, ko se roboti razvijajo do te mere, da jih bomo kmalu imeli tudi vsi doma, je pomembno, da se otrok nauči njihovih osnov. Za to ne potrebujejo dragih aparatov, saj se lahko tega naučijo že s preprostim robotom, pri katerem spoznajo njegovo delovanje.

Barvno in intuitivno programiranje s platformo Scratch

Omenjena platforma je izredno pomembna, saj se bodo z njo otroci naučili osnov programiranja. Povleci, spusti, testiraj. Enostavno. Druge platforme imajo bolj zakompliciran način učenja od te, pri Scratchu pa se bodo otroci naučili interakcije med barvami in ukazi, ki jih bodo sami pripravili. Ukazi in zaporedja jim bodo pomagali pri razumevanju zahtevnejših konceptov.

Digital School

Uporaba dronov in drugih pripomočkov prihodnosti

Kodiranje je lahko zabavno, uporabno in dostopno. Svojim otrokom pustite, da preizkušajo nove igrače, kot so droni. Nekdo jih mora programirati. Zakaj ne bi to bili oni?

S tem, ko boste svojim otrokom dali priložnost, da se učijo programiranja, jim boste odprli možnosti za zaposlitev in razvoj. Njihovo znanje bo sčasoma obsegalo področja, ki si jih vi niti zamisliti ne morete. Njihovo znanje bo ustvarjalo inovativno prihodnost, kjer bo programiranje osnova za vse, kar se bo prikazalo kot uporabno.

Anja Damjanović za Digital School

Pa vi? Že pripravljate svojega otroka na prihodnost? Vpišite ga v program Digital School in mu podarite priložnost, da zablesti.

PRIJAVNI OBRAZEC