Česa se otroci naučijo v Digital School?

Da se otroci v Digital School učijo programiranja, je razvidno iz naše spletne strani. Pa vendar beseda »programiranje« morda za starše ni dovolj, saj je njen pomen izredno širok.

 

Kaj otroci delajo?

Na to vprašanje si odgovor želijo vsi starši, ki so slišali za nas. Zato bi radi na najbolj preprost način razložili, kaj je namen obiskovanja tečajev Digital School. Tokrat ne bomo govorili o pomembnosti novega znanja prihodnosti, programiranja, temveč vam bomo predstavili, katere so prednosti Digital School in kaj bo otrok ali mladostnik odnesel od uric, ki jih bo prebil z nami.

Programiranje za otroke

Je dovolj le izobrazba?

Da bi bili uspešen programer, IT-jevec ali katerikoli drugi profesionalec podobnega področja, ni dovolj le formalno znanje. Le-to je zgolj polovica uspeha, druga polovica pa prinesejo vzgoja in izkušnje.

O čem govorimo? V Digital School se otroci naučijo, kako delovati v delovnem okolju, kako sodelovati v timu in kaj pomenita uspeh ali neuspeh. Posamezniki ne pomenijo veliko, dokler se ne združijo v eno, začnejo dihati v timskem duhu in se medsebojno podpirati.

Programiranje za otroke

Učimo potrpljenje

Učni načrt, po katerem se izvajajo naši tečaji, so sestavljeni tako, da od časa do časa otroke postavijo pred problem. Otroci se vsak dan srečajo s kako težavo, ki je zahtevnejša od drugih zagat, in takrat morajo imeti potrpljenje, da jo rešijo. Potrpljenje je izredno pomembna vrlina. Vse stvari niso vedno take, kot bi si želeli, zato je ključno, da se problemom zoperstavimo in vemo, kako jih rešiti.

Učimo digitalno kulturo

Kaj mislimo s tem? Skrb zbuja dejstvo, da bi velika večina otrok na vprašanje, ali vedo, kako poskrbeti za svojo varnost na spletu, odgovorila nikalno. To, da svojega otroka ali najstnika spustite na splet ali na družbena omrežja ne da bi bil poučen o nevarnostih na spletu, je tako, kot da bi ga pustili sredi divje džungle in zahtevali od njega, da preživi.

Programiranje za otroke

Nevarnosti na spletu so tema, ki se je bomo v Digital School prav tako lotili. Otroke učimo, kako se zaščititi in prepoznati okoliščine, ki bi jih utegnile pripeljati v neprijeten položaj. Prav tako otroke učimo drugih vrlin digitalnega državljanstva, kar lahko primerjamo s splošno izobrazbo, ko otrokom polagamo na dušo, naj bodo pošteni in naj ne škodijo drugim. To je načelo, po katerem želimo vzgojiti svoje otroke in enako velja za digitalnega državljana.

Vsaka raven naših tečajev je zasnovana tako, da uskladi zgoraj navedene cilje. Otroke najprej učimo obvladovanja tehnologije skozi programiranje, ob tem pa tudi digitalne kulture in spletne varnosti. Vsi si želimo, da bi naši otroci zrasli v bitja, ki znajo dobro sodelovati in bodo pripravljeni spopasti se s težavami, ki jim jih bo življenje prineslo.

 

Anja Damjanović za Digital School

 

Niste še zamudili prijave v Digital School, zato izpolnite prijavni obrazec in naj se nam vaš otrok pridruži. PRIJAVNI OBRAZEC

Lahko pa nas pridete obiskati na naslednjo uro Hour of Code, enourno predstavitveno delavnico, kjer bo vaš otrok spoznal nekatere osnove programiranja in tudi že ustvaril svojo prvo računalniško igro.