Na kakšen način kodiranje izboljša matematične sposobnosti?

Konzervativno razmišljanje gre v smeri, da morajo biti otroci najprej dobri pri matematiki, če se želijo naučiti programiranja. Izkazalo se je, da je ravno obratno. Programiranje spodbuja otroka k razvoju matematičnih sposobnosti in jim pričara bolj zabavno učenje matematike.

Tudi na naših tečajih učitelji sporočajo, da zaradi programiranja učenci v šolah dosegajo boljše rezultate pri matematiki. Ko se otroci učijo programiranja, razvijajo več različnih spretnosti, kot je reševanje problemov, praktičnih algoritmov in računalniškega razmišljanja. Poleg vsega tega med učenjem programiranja učenci poročajo o zabavnih trenutkih, zaradi katerih je želja po učenju še toliko večja.

Digital School

Ne glede na to, ali se vaš otrok programiranja uči doma ali na popoldanskem tečaju, je napredek viden. Preberite si, kako pomaga pri učenju matematike.

Programiranje otrokom pomaga pri vizualiziranju abstraktnih konceptov

Razumevanje abstraktnih matematičnih konceptov je lahko zahtevno za otroke. S platformami, s katerimi se otroci učijo programiranja, ti dosežejo vizualiziranje številk brez uporabe prstov na roki. Programi za kodiranje otrokom predstavijo decimalno številko in pomembnost decimalne vejice, ki jo, morda, v šoli nikoli ne bi dojemali na tak način.

Digital School

Otroci raziskujejo matematične koncepte

Z matematičnimi koncepti se otrok seznani s platformami za učenje programiranja, prav tako pa jih spozna tudi pri konkretnih aplikacijah in matematičnih strategijah. Koncepte lahko prenesejo v resničen svet. Računalniško razmišljanje, ki ga razvijejo, jim pomaga logično priti do organiziranja in analiziranja podatkov, deljenja problema na manjše in bolj obvladljive dele.

Učenci znajo reševati probleme

Kodiranje je realen pristop k matematičnim problemom. Ko otrok razvije program, vadi reševanje problemov. Tudi učitelji matematike se strinjajo, da so takšne in podobne aktivnosti pravi način za razvijanje spretnosti, ki jih matematika od svojih učencev zahteva.

Digital School

Zaradi programiranja je matematika bolj zabavna

Brez, da bi sploh dojemali, otroci s programiranjem razvijajo logiko verjetnosti, algoritemske funkcije, računajo kote v različnih geometrijskih likih … A kar je najpomembnejše, potrpežljivo postavljajo hipoteze z namenom reševanja problemov, preizkušajo svoje postopke, spoznavajo strategije področja. Bolje, ko bodo obvladali vse postopke, raje bodo imeli matematiko, saj jim bo ta veliko hitreje stopila pod kožo.

 

Poskrbite, da bo vaš otrok z veseljem hodil k uram matematike. Vpišite ga v Digital School.