Poletne knjige za mlade programerje

Za nami je še ena uspešna sezona šole programiranja, v kateri smo otrokom in mladostnikom celo šolsko leto predočili znanja prihodnosti. V počitniško poletje smo poslali mlade bodoče programerje, ki so, karanteni navkljub, motivirano in zagriženo na tečajih vztrajali do konca. Katere so tiste poletne knjige, s katerimi lahko vaš otrok ponovi znanje, pridobljeno tekom šolskega leta?

Poletni meseci ne pomenijo nujno miselnega in intelektualnega počitka. Tople dneve lahko izkoristimo za učenje snovi, ki nam je najbolj pri srcu. V Digital School tako predstavljamo literaturo za učenje programiranja, ki jo uporabljamo tekom leta. Tako za otroke, kot za naše učitelje, so se te (zdaj že) poletne knjige izkazale kot izjemno celovita in strukturirana pomoč pri predaji znanja.

Računalniško programiranje za otroke

Edinstven vodnik, poln slik in natančnih navodil, na strukturiran način pomaga pri uvodu v programerski svet. Obsega vsebine od dvojiških kod do izdelav iger. V njej so že na začetku knjige predstavljeni simpatični idoli s resnično osebnostjo in poklicem, ki nas vodijo in nam razlagajo skozi celotno knjigo.

Knjiga na začetku predstavi osnove programiranja, nadaljuje z razlago platforme Scratch, programerskega jezika Python, nato pa nas popelje v notranjost računalnika in vsakdan programerjev. Zabavne naloge, ki jih knjiga vsebuje, otrokom utrdijo teoretično znanje.
Poletne knjige

Osnove programiranja

Knjiga založbe Učila International na 127 straneh predstavi osnove programiranja in pojme, kot so zanke, spremenljivke, izbira. Tistim, ki si želijo več, nudi znanje o fenomenih Scratch, Logo, Python, HTML in JavaScript. Bralci, ki pridejo do konca, se bodo seznanili z navodili za izdelavo svoje lastne spletne strani.

Knjiga je polna robotov pomagačev, ki poskrbijo, da v glavi mladih nadebudnežev ne ostane niti en dvom.
Poletne knjige

Kaj bo pa vaš otrok počel med poletjem?

Boste svojemu otroku tudi med poletnimi počitnicami pomagali, da mu ne uide znanje, ki si ga je tekom šolskega leta prigaral v Digital School?

Predlagamo vam, da letos za konec šole svojega otroka presenetite kar z dvema nagradama. Prva nagrada naj bodo zgoraj omenjene knjige, druga nagrada pa naj bo takšna, ki si jo bo zapomnil do nove sezone tečajev Digital School: omogočite mu prisotnost na poletni šoli programiranja. Naj bo letošnje poletje obarvano z abecedo prihodnosti.

Več o poletni šoli programiranja: https://www.digitalschool.si/poletna-sola.  

Spletni tečajiProgramiranje med počitnicami