Webinarji Uvod v Minecraft: Education Edition

V partnerstvu s podjetjem Microsoft Slovenija smo organizirali webinarje z več kot 350 udeleženci iz vse Slovenije. Dogodki so se odvijali 26., 31. marca in 2. aprila 2020. Namenjeni so bili učiteljem in učencem slovenskih osnovnih in srednjih šol. Ti so imeli priložnost, da raziskujejo Minecraft: Education Edition kot orodje učenja na daljavo med zaprtjem šol.

Izvedli smo skupaj tri webinarje. Prvega webinarja so se udeležili učitelji, ki želijo v svoje razrede vključiti bolj raznoliko učno izkušnjo. Del webinarja je zajemal osnovna navodila za vzpostavitev in uporabo Minecrafta. Da bi se naučili osnov premikanja, smo vstopili v svet Biologija – Potovanje skozi srce. Skočili smo tudi v svet kemije in se naučili, kako uporabljati svet med učnimi urami kemijami. Poiskali smo tudi dodatne lekcije in vire, ki so na voljo vsem uporabnikom, ter znanje še podkrepili.

Uvod v Minecraft: Education Edition

Nekaj dni kasneje smo izvedli drugi seminar za učence. Tokrat je bil spletni seminar osredotočen na zagotavljanje doživljajske izkušnje Minecrafta tako za učence kot za učitelje. Po uvodu, ki je udeležence opremil z osnovnim razumevanjem Minecrafta, so udeleženci raziskovali osnovno Minecraft vadnico. Preko nje so se naučili premikati, govoriti z NPC-ji, graditi, obrti in številne druge dejavnosti.

Uvod v Minecraft: Education Edition

Na zadnjem webinarju smo učencem predstavili svet kemije, kjer so uporabljali konstruktor elementov, poskusili združiti elemente in zmanjšati Minecraft kocke na njihove komponente skupaj z vodjo seminarja. Kasneje so imeli nekaj časa za individualno raziskovanje preostalega sveta.

Uvod v Minecraft: Education Edition

Hvala vsem, s katerimi smo delili znanje o Minecraftu in upamo, da se bomo vsi skupaj ponovno udeležili naslednjih seminarjev o varnosti na spletu in slišali zgodbe o uspešnem poučevanju z Minecraft!

 

 

Spletni tečaji