Zakaj lahko znanje programiranja danes imenujemo »abeceda digitalne dobe«?

Programiranje je znanje prihodnosti

Računalniški programi, izboljšanje strojne opreme in nove tehnologije so omogočili izboljšave, ki si jih pred leti nismo mogli niti predstavljati. V preteklih letih se je zavedanje o pomembnosti programiranja na globalni ravni bistveno okrepilo. K temu je veliko prispeval tudi odlok predsednika ZDA Baracka Obame o obveznem učenju programiranja v osnovnih in srednjih šolah.

Kdo že zna novo abecedo digitalne dobe? Vpis v tečaje programiranja za otroke poteka že zdaj!

 

 

Otroci in programiranje

Človeštvo se v zadnjem času vse bolj zaveda, da je znanje programiranja bistveno  predvsem za mlajše generacije. Otroci danes rastejo v zelo drugačnem svetu kot nekdaj. Telefoni, računalniki, Youtube in Facebook so postali neločljiv del njihovega okolja. Tudi igrače so v veliki meri postale digitalne, nekatere lahko celo programiramo. Informacije o skoraj vsem so nam na voljo v iskalnikih kot Google, kjer odgovor dobimo v nekaj milisekundah. Toda le gola uporaba vseh navedenih storitev že danes ni dovolj.

 

Pomembno je razumevanje delovanja računalniške logike

Verjamemo, da je lahko ravno razumevanje delovanja računalnika in računalniške logike za otroke bistven korak naprej. S tem, ko se naučijo osnov programiranja, začnejo gledati na digitalni svet okrog sebe drugače – ne le kot na nekakšno čarovnijo ali čudežni digitalni svet: z znanji, ki jih bodo vaši otroci pridobili, bodo ne nazadnje ta svet sposobni tudi aktivno spreminjati, in ravno to bo za otroke prava čarovnija!

Najstniki in tehnologija

Človeštvo bo sčasoma vse bolj odvisno od tehnologije in nove abecede. Že dandanes pasivna uporaba računalnika in spleta ne zadošča, saj bodo otroci morali digitalni svet okoli sebe ne samo razumeti, temveč tudi nadzorovati. Tak koncept izobraževanja o globalni digitalni pismenosti uporabljamo v nedavno odprti Digital School Slovenija. V ta namen smo oblikovali izobraževalne programe za otroke od 7. do 15. leta starosti, s katerimi bomo v šolskem letu 2018/19 začeli izobraževati prve generacije programerk in programerjev. Ti bodo po dokončani 4. stopnji programa sposobni pisanja računalniških programov, oblikovanja animacij, iger, spletnih aplikacij in še mnogih drugih digitalnih vsebin, ki si jih bodo v tem času lahko zamislili sami. V naši šoli namreč ne učimo le programiranja, temveč spodbujamo tudi otroško domišljijo in ustvarjalnost.

 

Tečaji programiranja za otroke

 

Pri Digital School Slovenija prav zdaj vpisujemo v svoje programe skupine otrok, ki bodo z izobraževanjem začele v mesecu oktobru. Že več kot 4 tisoč otrok se je naučilo programirati po programu Digital School.

Pohitite z rezervacijo mesta za svojega otroka! Za dodatne informacije nas pokličite na telefon 070761222 ali izpolnite spodnji obrazec in vas bomo poklicali mi.

PRIJAVNI OBRAZEC

Programiranje za otroke